Uanset hvilket bjælkehus eller hytte du vælger at bygge, så vil dit valg af bjælketype have en stor indflydelse på husets endelige udseende og stand. I denne sektion kan du læse om de forskellige bjælketyper Nynorm kan tilbyde og hvilken indflydelse de vil have på dit byggeri.

Nynorm bjælkehuses unikke system

Det unikke system, hvor bjælkerne er samlet med fer og not, kombineret med, at der i mange af vores bjælkehuse og hytter i hjørnesamlingerne er monteret et gennemgående gevindjern, som kan efterspændes når huset har “sat” sig (fremgår under model), gør at samlingerne bliver helt tætte og ikke kræver fugning eller lignende imellem bjælkerne. Der vil i nogle modeller være mulighed for at montere wire eller brædder i hjørnerne af hytterne, til beskyttelse mod storm – disse kan selvfølgelig efterspændes og giver en endnu tættere samling.

At vælge et Nynorm bjælkehus giver Dem derfor følgende fordele:

  • huset er nemt at bygge
  • du skal ikke købe dyrt fugemateriale
  • optimal tæthed mellem bjælker, selv når huset har “sat” sig
  • godt indeklima og en dejlig stemning i huset
  • maksimal udnyttelse af huset
  • en god investering også på længere sigt

Bjælketyper

Alle vores bjælker er langsom voksende gran og kommer fra træer i Estland, Finland og nord Sibirien, der er fældet i bæredygtigt skovbrug. Det er vores garanti for, at vores kunder får en kvalitetsvare, som ikke udretter skade på naturen. Nynorm Bjælkehuse kan tilbyde huse i følgende bjælketykkelser og typer – bemærk at ikke alle huse og hytter kan laves i alle bjælketyper.

28 mm med not og fer

Vores bjælkehytter, der er udført med 28 mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for hytter, redskabsskure, jagthytter og kolonihavehuse.

28 mm er den mindste bjælketype vi sælger og har dermed heller ikke helt samme robusthed som de tykkere bjælkestørrelser. Men til den prisbillige hytte, som man ikke bruger som beboelse, er 28 mm et glimrende valg.

Dobbelt not og fer.

44 mm med dobbelt not og fer

Vores bjælkehytter, der er udført med 44mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for hytter, kolonihavehuse, jagthytter, redskabsskure, haveskure o.lign.

44 mm bjælker er egnet til hytten som man ønsker at benytte meget. 44 mm bjælker giver en større robusthed end 28 mm og har både længere levetid og slidstyrke. Vi anbefaler altid at bruge min. 44 mm bjælker, da dette vil sikre en hytte man kan have i mange gode år.

50 mm med dobbelt not og fer

Vores bjælkehuse, der er udført med 50 mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for huse, alt efter om man ønsker at isolere væggene eller ej.

70 med dobbelt fer og not

Vores bjælkehytter, der er udført med 70mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for hytter. 70 mm bjælker giver en særdeles robust konstruktion og en eminent levetid. 70 mm bjælker er meget velegnede til huse der skal efterisoleres.

3 Dobbelt not og fer.

70 mm med 3 dobbelt not og fer

Vores bjælkehytter, der er udført med 70mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for hytter, kolonihavehuse, jagthytter, redskabsskure, haveskure o.lign.

70 mm bjælker giver en særdeles robust konstruktion og en eminent levetid. 70 mm bjælker er meget velegnede til huse der skal efterisoleres.

92 mm med 3 dobbelt not og fer

Vores bjælkehytter, der er udført med 92mm tykke bjælker, kan bruges til alle former for hytter, kolonihavehuse, jagthytter, redskabsskure, haveskure o.lign.

92 mm bjælker giver en særdeles robust konstruktion og en eminent levetid. 92 mm bjælker er meget velegnede til huse der skal efterisoleres.

Nedenfor er vist et foto af hvordan vore bjælkehuse kan efter isoleres.

Den indvendige væg monteres på lægter med specielle beslag, som betyder at konstruktionen kan “arbejde” sammen med bjælkerne. Bemærk de specielle gevindjern der er i selve bjælkesamlingerne, som er unikke for vores bjælkehuse.

Isoleringssæt kan købes til næsten alle vores bjælkehuse, kontakt os for nærmere information.